Vanliga frågor

Om HUSochSTUGA.se

Fråga: Vilka öppettider har ni?

Svar: Du kan lägga din beställning när som helst på HUSochSTUGA.se. Frågor som du skickar till oss via e-post besvarar vi normalt inom två timmar oavsett veckodag. Vårt kundservicenummer 0771-40 70 60 är öppet i stort sett alla veckodagar.

Att beställa

Fråga: Hur lägger jag en beställning till er?

Svar: Du lägger din beställning genom att lägga produkten/produkterna i varukorgen. Sedan klickar du dig vidare till kassan där du väljer leverans- och betalsätt. Slutligen anger du dina leverans- och fakturauppgifter. Du kan givetvis även lägga beställningen via epost info@husochstuga.se eller telefon 0771-40 70 60.

Fråga: Kan jag ändra i eller komplettera min order i efterhand?

Svar: Nej du kan inte ändra eller komplettera ordern i efterhand utan tar i så fall kontakt med oss via epost eller telefon.

Fråga: Anges priser med eller utan moms?

Svar: Samtliga priser är angivna inklusive moms.

Betalning

Fråga: Vilka betalsätt kan man välja mellan?

Svar: Du väljer själv om du vill betala med Faktura, Delbetalning eller Förskottsbetalning.

Fråga: Får man något kvitto på sitt köp?

Svar: Din orderbekräftelse som skickas till dig via e-post vid beställning fungerar både som kvitto och garantibevis.

Leverans

Fråga: Var ligger min närmaste Schenkerterminal?

Svar: Klicka här för att se din närmaste Schenkerterminal.

Fråga: Hur lång är leveranstiden?

Svar: För lagerförda produkter gäller omgående leverans. För beställningsvaror tillkommer en leveranstid. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Fråga: Blir jag kontaktad innan leverans?

Svar: Ja, du blir meddelad inför leveransen och får uppdaterad leveransstatus under leveransen om du önskar detta. Vid eventuell försening blir du meddelad om detta.

Fråga: Vad gör jag om min produkt är transportskadad vid ankomsten?

Svar: Är godset skadat vid leveransen anmäler du detta direkt på plats till Schenker och kontaktar därefter oss.

Garantier, ångerrätt & reklamationer

Fråga: Vilka garantier gäller?

Svar: För privatpersoner tillämpas Konsumentköplagen vilken ger dig som privatkund 3 års reklamationsrätt. För företag tillämpas reglerna i Köplagen.

Fråga: Hur gör jag om jag vill ångra mitt köp?

Svar: Om du är privatperson har du full bytes- eller returrätt inom 14 dagar efter att du har mottagit varan. Vill du ångra ditt köp ombeds du kontakta oss via info@husochstuga.se. Returnerade varor måste vara oanvända och i nyskick för att en återbetalning ska ske. Är varan förpackad i emballage ska den returneras i originalemballaget. För att ångra ditt köp krävs att produkten är i obruten förpackning. Eventuell returkostnad betalas av köparen. Ångerrätt gäller ej på produkter som är tillverkade mot order.
För företag är beställningar, som vanligt, bindande vilket innebär att ångerrätt ej gäller.

Fråga: Hur ska jag gå tillväga i reklamationsärenden?

Svar: Kontakta oss så hjälper vi dig. Skicka gärna foto på skadan när du kontaktar oss.

Övriga frågor

Fråga: Jag är i behov av bygglovsritning. Hur gör jag för att få en sådan?

Svar: Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att först kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga. Bygglovsritning finner ni normalt på husmodellens produktsida här på HUSochSTUGA.se. Stöter ni på några problem eller frågor gällande bygglovsritningen, tveka då inte att kontakta oss på info@husochstuga.se eller 0771-40 70 60 så hjälper vi er gärna.

Fråga: Var tillverkas hus och stugor?

Svar: Som för de allra flesta hustillverkare tillverkas våra hus och stugor i Baltikum, som är marknadsledande i norra Europa.

Fråga: Är det svårt att montera hus och stugor?

Svar: Som med all byggnation är detta beroende på hur mycket man har byggt och renoverat sedan tidigare. Beskrivningar medföljer leveransen och är man normalt händig är det inga problem att montera våra byggsatser. De modeller som är enklast att bygga är de som är konstruerade med byggelement, vilket innebär att hela sektioner är färdigsammansatta vid leveransen.

Läs gärna HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering

Fråga: Vilka verktyg behöver man?

Svar: Detta beror på modell av stuga, men med normala verktyg såsom såg, skruvdragare, hammare, borr och sticksåg kommer man långt.

Stäng