Hem / Försäljningsbod / Försäljningsbod Stella 5,0 kvm
Försäljningsbod Stella 5,0 kvm
Försäljningsbod Stella 5,0 kvm

Stella är en robust, klassisk försäljningsbod på 5,0 kvm. Väggtjockleken är 48mm. De två öppningarna ger en praktisk bordsyta då de är nedfällda. Du kan stänga boden antingen helt eller halva genom att fälla upp luckorna.

Skruv och spik medföljer till montering.

Filer
Ritning och manual
HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering

Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Väggens tjocklek 16 mm
Väggreglar 32 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Längd (yttermått) 1894 mm
Bredd (yttermått) 2732 mm
Höjd (yttermått) 2286 mm
Vägghöjd till takfot 1820 mm
Byggarea 5,17 kvm
Golvarea Förråd 5 kvm
Tjocklek golv Inget golv
Tak
Takets överhäng 630 mm
Takets area 8,5 kvm
Taklutning 14,6 grader
Tjocklek tak 16 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Takbeläggning Ingår ej.
Försäljningsluckor
Antal fönster (ej inkluderat i dörrarna) 2
Fönstertyp Försäljningsluckor
Spröjs Nej
Mått fönster 1 1180 x 820 mm
Mått fönster 2 1180 x 820 mm
Dörr
Antal ytterdörrar 1
Mått ytterdörr 1 760 x 1690 mm
Övrigt
Konstruktionstyp Väggelement
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 550 kg. Paketlängd 3,22 m. Paketbredd 1 m. Pakethöjd 0,62 m.

Om leveransen
Välj något av följande leveranssätt:

  • Hemleverans (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen med förutsättning att du ombesörjer lossningen själv från lastbilen med t ex truck.
  • Hemleverans och lossning med kranbil (kostnad 1200 kr/tim): Har du inte möjlighet att själv ombesörja lossningen från lastbilen kan vi istället skicka en kranbil. Kostnaden för denna debiteras i efterhand.
  • Egen avhämtning (fraktfritt): Samtliga produkter i vårt sortiment kan hämtas direkt från vårt lager i Gävle.
  • Avhämtning närmaste Schenkerterminal (fraktfritt): Leverans till din närmaste Schenkerterminal. Därifrån hämtar du godset själv med t ex släpvagn.

Att bygga upp en Försäljningsbod
Försäljningsboden levereras obehandlad och omålad i byggsats. Leveransen är komplett med alla delar från stomme till takläggning. Takbeläggning, takplåt, övriga taktillbehör och grund ingår dock ej i leveransen. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner som är enkla att montera samt på att tillhandahålla tydliga ritningar. Allt för att monteringen skall vara så enkel som möjligt för dig. Om du planerar arbetet väl och tar hjälp av en vän, klarar du utan problem att resa hela försäljningsboden på två dagar. Då det är en större byggnad, är det viktigt att sortera upp allt material innan byggnationen påbörjas för att få till en effektiv monteringsprocess. Då varje försäljningsställe är unikt, är det viktigt att tillse att kunden eller gästens åtkomst till boden blir så trevligt som möjligt. Eventuella anpassningar för detta kan vara bra att göra redan under bodens uppbyggnadsfas.

Bygglov och bygganmälan
Byggnation av en försäljningsbod kan vara bygglovspliktig, men kan också gå in under aktuella regler för friggebodar. Kontrollera med din kommun vad som gäller specifikt för dig. OM reglerna för friggebodar är applicerbara är det följande regler som gäller:

Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte byggas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.

Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga.


Se även

Bastu Ville utan bastupaket
Byggarea: 5,15 m2
Golvarea: 3,8 m2
Väggtjocklek: 70 mm
28 990 kr (29 990 kr)
Försäljningsbod Stella 4,3 kvm

Byggarea: 4,5 m2
Golvarea: 4,3 m2
Väggtjocklek: 28 mm

13 990 kr (14 990 kr)
Lusthus Veronica 7
-17%
STORSÄLJARE!

Byggarea: 12,2 m2
Golvarea: 9,2 m2
Väggtjocklek: 34 mm

27 490 kr (32 990 kr)
Uterum Iris 19,1

Byggarea: 19,9 m2
Golvarea: 19,1 m2
Väggtjocklek: 44 mm

40 890 kr (42 990 kr)

Stäng