Hem / Lusthus / Lusthus Claudia
Lusthus Claudia
Lusthus ClaudiaLusthus ClaudiaLusthus ClaudiaLusthus ClaudiaLusthus ClaudiaLusthus ClaudiaLusthus Claudia

Claudia är en mysig stuga eller fristående uterum med innerytan 19,4 kvm och 44 mm tjocka väggar. Rymlig och med härligt ljusinsläpp. Claudia är byggt med fyra hörnor vilket gör att den passar bra om man söker lusthusens fördel med mycket ljusinsläpp men att man ändå vill ha en klassisk stil på stugan. Perfekt om man vill placera mot t ex plank eller häck. Förläng sommaren, använd som gäststuga, förvaring under vintern möjligheterna är många!

Skruv och spik medföljer till montering.

Filer
Ritning och manual
HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering

Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Väggens tjocklek 44 mm
Väggprofiler 44 x 114 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Längd (yttermått) 3800 mm
Bredd (yttermått) 5300 mm
Höjd (yttermått) 3530 mm
Vägghöjd till takfot 2220 mm
Byggarea 20,1 kvm
Golv
Golvarea Lusthus 19,4 kvm
Tjocklek golv 19 mm
Golvbjälkar dimension 60 x 80 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Tak
Takets överhäng 220 mm
Takets area 29,6 kvm
Taklutning 35,2 grader
Tjocklek tak 19 mm
Takåsar dimension 60 x 160 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Takbeläggning Ingår ej.
Fönster
Antal fönster (ej inkluderat i dörrarna) 8
Fönstertyp Dubbelglas
Spröjs Ja, avtagbara
Mått fönster 1 700 x 1210 mm
Mått fönster 2 700 x 1210 mm
Mått fönster 3 700 x 1210 mm
Mått fönster 4 700 x 1210 mm
Mått fönster 5 700 x 1210 mm
Mått fönster 6 700 x 1210 mm
Mått fönster 7 700 x 1210 mm
Mått fönster 8 700 x 1210 mm
Dörr
Antal ytterdörrar 1
Mått ytterdörr 1 1610 x 1820 mm
Övrigt
Konstruktionstyp Knuttimrad
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 1800 kg. Paketlängd 6,0 m. Paketbredd 1,2 m. Pakethöjd 0,9 m.

Om leveransen
Välj något av följande leveranssätt:

  • Hemleverans (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen med förutsättning att du ombesörjer lossningen själv från lastbilen med t ex truck.
  • Hemleverans och lossning med kranbil (kostnad 1200 kr/tim): Har du inte möjlighet att själv ombesörja lossningen från lastbilen kan vi istället skicka en kranbil. Kostnaden för denna debiteras i efterhand.
  • Egen avhämtning (fraktfritt): Samtliga produkter i vårt sortiment kan hämtas direkt från vårt lager i Gävle.
  • Avhämtning närmaste Schenkerterminal (fraktfritt): Leverans till din närmaste Schenkerterminal. Därifrån hämtar du godset själv med t ex släpvagn.

Att bygga upp ett Lusthus
Lusthuset levereras obehandlat och omålat i byggsats. Takbeläggning, takplåt, övriga taktillbehör och grund ingår dock ej i leveransen. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner som är enkla att montera samt på att tillhandahålla tydliga ritningar. Allt för att monteringen skall vara så enkel som möjligt för dig. Med god planering och en god vän till hjälp, klarar även den som normalt inte är så händig att resa ett lusthus från oss. Om lusthuset skall isoleras, tänk på att såväl ytan och höjden kan komma att påverkas av isoleringen. Om lusthuset är tänkt att permanent vara uppvärmt kan det vara bra att fundera lite extra på vilken uppvärmningskälla som lusthuset skall ha, samt även vilken grundläggning som därmed är optimal. Då det är en större konstruktion, är det viktigt att sortera upp allt material innan byggnationen påbörjas för att få en effektiv monteringsprocess.

Bygglov och bygganmälan
Byggnation av ett Lusthus kan vara bygglovspliktigt, men kan också gå in under aktuella regler för friggebodar. Kontrollera med din kommun vad som gäller specifikt för dig. OM reglerna för friggebodar är applicerbara är det följande regler som gäller:

Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte byggas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.

Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga.


Stäng