Hem / Paviljong / Paviljong Betty 18,0 kvm - med golv
Paviljong Betty 18,0 kvm - med golv
Paviljong Betty 18,0 kvm - med golv

Betty är en robust konstruerad åttakantig klassisk paviljong på 18,0 kvm. Betty är öppen och luftig och ger gott om plats under tak. Duka upp och samla familj och vänner, här finns tom plats att ta en sväng om! Golvbrädor är inkluderat i byggsatsen.

Skruv och spik medföljer till montering.

Filer
Ritning och manual
Manual golv
HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering

Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Dimension stolpe 120 x 120 mm
Längd (yttermått) 4650 mm
Bredd (yttermått) 5030 mm
Höjd (yttermått) 3460 mm
Vägghöjd till takfot 2070 mm
Byggarea 18 kvm
Golv
Golvarea Paviljong 16,5 kvm
Tjocklek golv 28 mm (tryckimpregnerat)
Golvbjälkar dimension 60 x 80 mm
Tak
Takets överhäng 460 mm
Takets area 27,2 kvm
Taklutning 25 grader
Tjocklek tak 19 mm
Takåsar dimension 80 x 160 mm
Takbeläggning Ingår ej.
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 1000 kg. Paketlängd 4,5 m. Paketbredd 1,2 m. Pakethöjd 0,8 m.

Leverans
Hemleverans med kranbil (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen (gäller inom Sverige, öar undantagna). Chaffören lossar godset själv hos er.
Observera att vägen, dit leveransen ska ske, och kranbilens uppställningsplats behöver vara dimensionerad för en kranbil. Du som kund ansvarar för att säkerställa detta. Kontakta oss vid frågor.

Att bygga upp en Paviljong
Paviljongen levereras obehandlad och omålad i byggsats. Leveransen är komplett med allt från stomme till råspont på taket. Dock ingår inte bärlinor, golvbrädor samt takbeläggning, taktillbehör och grund. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner som är enkla att montera samt på att tillhandahålla tydliga ritningar. Allt för att monteringen skall vara så enkel som möjligt för dig. Att resa en paviljong från oss klarar även den som normalt inte är så händig. Tar gärna en vän till hjälp, så blir det både roligare och lättare. På ett par dagar har ni skapat er drömpaviljong. Ett litet tips är att försöka placera paviljongen så att maximal nytta med avseende på utsikt och tillträde uppnås.

Bygglov och bygganmälan
Byggnation av en paviljong kan vara bygglovspliktigt, men kan också gå in under aktuella regler för friggebodar. Kontrollera med din kommun vad som gäller specifikt för dig. OM reglerna för friggebodar är applicerbara är det följande regler som gäller:

Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte byggas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.

Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga.


Se även

Paviljong Betty 9,9 kvm - med golv

Byggarea: 9,9 m2
Golvarea: 8,7 m2

23 990 kr

Stäng