Hem / Paviljong / Paviljong Betty 9,9 kvm - med golv
Paviljong Betty 9,9 kvm - med golv
Paviljong Betty 9,9 kvm - med golv

Betty är en robust konstruerad sexkantig paviljong på 9,9 kvm. Inbjudande öppen och luftig, med gott om plats att duka upp under det skyddande taket. Golv ingår som standard.

Skruv och spik medföljer till montering.

Filer
Ritning och manual
Manual golv
HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering

Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Dimension stolpe 120 x 120 mm
Isolerad  
Längd (yttermått) 3890 mm
Bredd (yttermått) 3370 mm
Höjd (yttermått) 3130 mm
Vägghöjd till takfot 2040 mm
Byggarea 9,9 kvm
Golv
Golvarea Paviljong 8,7 kvm
Tjocklek golv 28 mm (tryckimpregnerat)
Golvbjälkar dimension 60 x 80 mm
Tak
Takets överhäng 490 mm
Takets area 16,7 kvm
Taklutning 25 grader
Tjocklek tak 19 mm
Takåsar dimension 70 x 140 mm
Takbeläggning Ingår ej.
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 700 kg. Paketlängd 4,5 m. Paketbredd 1,2 m. Pakethöjd 0,6 m.

Om leveransen
Välj något av följande leveranssätt:

  • Hemleverans (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen med förutsättning att du ombesörjer lossningen själv från lastbilen med t ex truck.
  • Hemleverans och lossning med kranbil (kostnad 1200 kr/tim): Har du inte möjlighet att själv ombesörja lossningen från lastbilen kan vi istället skicka en kranbil. Kostnaden för denna debiteras i efterhand.
  • Egen avhämtning (fraktfritt): Samtliga produkter i vårt sortiment kan hämtas direkt från vårt lager i Gävle.
  • Avhämtning närmaste Schenkerterminal (fraktfritt): Leverans till din närmaste Schenkerterminal. Därifrån hämtar du godset själv med t ex släpvagn.

Att bygga upp en Paviljong
Paviljongen levereras obehandlad och omålad i byggsats. Leveransen är komplett med allt från stomme till råspont på taket. Dock ingår inte bärlinor, golvbrädor samt takbeläggning, taktillbehör och grund. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner som är enkla att montera samt på att tillhandahålla tydliga ritningar. Allt för att monteringen skall vara så enkel som möjligt för dig. Att resa en paviljong från oss klarar även den som normalt inte är så händig. Tar gärna en vän till hjälp, så blir det både roligare och lättare. På ett par dagar har ni skapat er drömpaviljong. Ett litet tips är att försöka placera paviljongen så att maximal nytta med avseende på utsikt och tillträde uppnås.

Bygglov och bygganmälan
Byggnation av en paviljong kan vara bygglovspliktigt, men kan också gå in under aktuella regler för friggebodar. Kontrollera med din kommun vad som gäller specifikt för dig. OM reglerna för friggebodar är applicerbara är det följande regler som gäller:

Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte byggas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.

Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga.


Se även

Paviljong Betty 18,0 kvm - med golv

Byggarea: 18 m2
Golvarea: 16,5 m2

38 990 kr (40 990 kr)
Paviljong Betty 9,0 kvm - med golv

Byggarea: 9 m2
Golvarea: 7,9 m2

20 890 kr (21 990 kr)

Stäng