Hem / Förråd / Förråd Jura
Förråd Jura

Förrådet Jura på 4,7 kvm är det smarta förvaringsutrymmet, med de stora möjligheterna. Förrådet placeras enkelt mot befintlig vägg. En lagom yta till förvaring av de vardagliga sakerna som leksaker, blomkrukor, blomjord, redskap, grillkol etc.

Skruv och spik medföljer till montering.

Filer
Ritning och manual
HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering

Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Väggens tjocklek 28 mm
Väggprofiler 28 x 114 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Längd (yttermått) 2950 mm
Bredd (yttermått) 2000 mm
Höjd (yttermått) 2680 mm
Vägghöjd till takfot 1938 - 2622 mm
Byggarea 5,9 kvm
Golvarea Förråd 4,7 kvm
Tjocklek golv Ingår ej
Golvbjälkar dimension Ingår ej
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Tak
Takets överhäng 173 mm
Takets area 6,8 kvm
Taklutning 21,1 grader
Tjocklek tak 15 mm
Takåsar dimension 44 x 120 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Takbeläggning Ingår takpapp
Fönster
Antal fönster (ej inkluderat i dörrarna) 1
Fönstertyp Enkelglas
Spröjs Ja, avtagbara
Mått fönster 1 820 x 540 mm (öppningsbart)
Dörr
Antal ytterdörrar 1
Mått ytterdörr 1 835 x 1850 mm
Övrigt
Konstruktionstyp Knuttimrad
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 449 kg. Paketlängd 3,3 m. Paketbredd 1,18 m. Pakethöjd 0,42 m.

Leverans
Hemleverans med kranbil (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen (gäller inom Sverige, öar undantagna). Chaffören lossar godset själv hos er.
Observera att vägen, dit leveransen ska ske, och kranbilens uppställningsplats behöver vara dimensionerad för en kranbil. Du som kund ansvarar för att säkerställa detta. Kontakta oss vid frågor.

Att bygga upp ett Förråd
Förrådet levereras obehandlat och omålat i byggsats. Takbeläggning, takplåt, övriga taktillbehör och grund ingår dock ej i leveransen. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner och tydliga ritningar. Allt för att du utan tidigare byggerfarenhet skall kunna bygga det förråd som du köper från oss. Innan du börjar bygga förrådet, fundera gärna en extra gång så att utrymme finnas att ställa upp förrådsdörren fullt ut och att det är lätt att komma in och ut ur förrådet med den typ av material som du har tänkt förvara.

Bygglov och bygganmälan
Byggnation av ett förråd kan vara bygglovspliktigt, men kan också gå in under aktuella regler för friggebodar. Kontrollera med din kommun vad som gäller specifikt för dig. OM reglerna för friggebodar är applicerbara är det följande regler som gäller:

Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte byggas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.

Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga.


Se även

Förråd Boarp 7,5
Byggarea: 7,5 m2
Golvarea: 7,3 m2
Väggtjocklek: 20 mm
11 290 kr (11 795 kr)
Förråd Boarp 9
Byggarea: 9 m2
Golvarea: 8,9 m2
Väggtjocklek: 20 mm
11 990 kr (12 749 kr)
Förråd Sven

Byggarea: 6,16 m2
Golvarea: 5,93 m2
Väggtjocklek: 28 mm

17 490 kr

Stäng