Hem / Förråd / Förråd Emelie
Förråd Emelie
Förråd EmelieFörråd EmelieFörråd Emelie

Förrådet Emelie på 9,6 kvm är ett knuttimrat förråd med dubbeldörr. Du kan uppföra Emelie utan att ansöka om bygglov. Förrådet har golv vilket gör att du enkelt kör in skoter, fyrhjuling eller åkgräsklippare genom den breda dörren. Förrådet kan isoleras om så önskas.

Skruv och spik medföljer till montering.

Filer
Ritning och manual
Plintplan
HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering

Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Väggens tjocklek 34 mm
Väggprofiler 34 x 135 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Längd (yttermått) 4040 mm
Bredd (yttermått) 2440 mm
Höjd (yttermått) 2434 mm
Vägghöjd till takfot 2025 mm
Byggarea 9,9 kvm
Golv
Golvarea Förråd 9,6 kvm
Tjocklek golv 19 mm
Golvbjälkar dimension 43 x 90 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Tak
Takets överhäng 719 mm
Takets area 19,3 kvm
Taklutning 16 grader
Tjocklek tak 17 mm
Takåsar dimension 45 x 140 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Takbeläggning Ingår ej.
Fönster
Antal fönster (ej inkluderat i dörrarna) 0
Dörr
Antal ytterdörrar 1
Mått ytterdörr 1 1420 x 1820 mm (inklusive gångjärn och låsbar hasp)
Övrigt
Konstruktionstyp Knuttimrad
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 950 kg. Paketlängd 5,7 m. Paketbredd 1,2 m. Pakethöjd 0,5 m.

Leverans
Hemleverans med kranbil (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen (gäller inom Sverige, öar undantagna). Chaffören lossar godset själv hos er.
Observera att vägen, dit leveransen ska ske, och kranbilens uppställningsplats behöver vara dimensionerad för en kranbil. Du som kund ansvarar för att säkerställa detta. Kontakta oss vid frågor.

Att bygga upp ett Förråd
Förrådet levereras obehandlat och omålat i byggsats. Takbeläggning, takplåt, övriga taktillbehör och grund ingår dock ej i leveransen. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner och tydliga ritningar. Allt för att du utan tidigare byggerfarenhet skall kunna bygga det förråd som du köper från oss. Innan du börjar bygga förrådet, fundera gärna en extra gång så att utrymme finnas att ställa upp förrådsdörren fullt ut och att det är lätt att komma in och ut ur förrådet med den typ av material som du har tänkt förvara.

Bygglov och bygganmälan
Byggnation av ett förråd kan vara bygglovspliktigt, men kan också gå in under aktuella regler för friggebodar. Kontrollera med din kommun vad som gäller specifikt för dig. OM reglerna för friggebodar är applicerbara är det följande regler som gäller:

Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte byggas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.

Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga.


Se även

Förråd Boarp 4,5
Byggarea: 4,5 m2
Golvarea: 4,4 m2
Väggtjocklek: 20 mm
9 490 kr (9 889 kr)
JABO Förråd Torsbo - takutbyggnad

Byggarea: 12,3 m2
Golvarea: 7,6 m2 + 3,5 m2 tak
Väggtjocklek: 84 mm

19 490 kr (20 445 kr)

Stäng