Hem / Förråd / Förråd Leif 2,2 kvm
Förråd Leif 2,2 kvm
Förråd Leif 2,2 kvmFörråd Leif 2,2 kvm

Leif är ett praktiskt litet förråd på 2,17 kvm. Förrådet är endast 0,95 m djupt vilket gör att alla redskap är lättillgängliga i boden. Förrådet monteras mot befintlig vägg och levereras i väggelement som gör det lätt att montera. Underlagspapp ingår.

Filer
Ritning och manual
HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering

Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Väggens tjocklek 48 mm regel/16 mm panel
Väggreglar 48 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Längd (yttermått) 2340 mm
Bredd (yttermått) 950 mm
Höjd (yttermått) 1890 mm
Vägghöjd till takfot 1730 mm
Byggarea 2,22 kvm
Golvarea Förråd 2,17 kvm
Tjocklek golv 16 mm
Golvbjälkar dimension 40 x 32 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Tak
Takets överhäng 170 mm
Takets area 2,8 kvm
Taklutning 10 grader
Tjocklek tak 16 mm
Takåsar dimension -
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Takbeläggning Underlagspapp ingår.
Fönster
Antal fönster (ej inkluderat i dörrarna) 0
Dörr
Antal ytterdörrar 1
Mått ytterdörr 1 1040 x 1600 mm (inklusive gångjärn och låsbar hasp)
Övrigt
Konstruktionstyp Väggelement
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 200 kg. Paketlängd 1,9 m. Paketbredd 1,18 m. Pakethöjd 0,36 m.

Leverans
Hemleverans (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen (gäller inom Sverige, öar undantagna). Chaffören lossar godset själv hos er.
Observera att vägen, dit leveransen ska ske, behöver vara farbar med lastbil. Du som kund ansvarar för att säkerställa detta. Kontakta oss vid frågor.

Att bygga upp ett Förråd
Förrådet levereras obehandlat och omålat i byggsats. Takbeläggning, takplåt, övriga taktillbehör och grund ingår dock ej i leveransen. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner och tydliga ritningar. Allt för att du utan tidigare byggerfarenhet skall kunna bygga det förråd som du köper från oss. Innan du börjar bygga förrådet, fundera gärna en extra gång så att utrymme finnas att ställa upp förrådsdörren fullt ut och att det är lätt att komma in och ut ur förrådet med den typ av material som du har tänkt förvara.

Bygglov och bygganmälan
Byggnation av ett förråd kan vara bygglovspliktigt, men kan också gå in under aktuella regler för friggebodar. Kontrollera med din kommun vad som gäller specifikt för dig. OM reglerna för friggebodar är applicerbara är det följande regler som gäller:

Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte byggas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.

Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga.


Stäng