Hem / Friggebod knuttimrade / Friggebod Albin
Friggebod Albin
Friggebod AlbinFriggebod Albin

Friggebod Albin är en luftig och modern friggebod på 14,3 kvm. De många fönstren ger härligt ljus i hela stugan. Perfekt som extra gästrum, tonårsrum, studentboende eller mindre sommarstuga här finns utrymme för pentry och toalett. Den är knuttimrad med en väggtjocklek på 34 mm som du kan välja att isolera för att förlänga säsongen och skapa ett bättre innomhusklimat.

Filer
Ritning och manual
Bygganmälan
HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering


Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Väggens tjocklek 34 mm
Väggprofiler 34 x 135 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Längd (yttermått) 5170 mm
Bredd (yttermått) 2770 mm
Höjd (yttermått) 2430 mm
Vägghöjd till takfot 2093 mm
Byggarea 14,3 kvm
Golv
Golvarea Storstuga 13,9 kvm
Tjocklek golv 19 mm
Golvbjälkar dimension 43 x 70 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Tak
Takets överhäng 500 mm
Takets area 20,9 kvm
Taklutning 6 grader
Tjocklek tak 18 mm
Takåsar dimension 43 x 140 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Takbeläggning Ingår ej.
Takhöjd
Takhöjd storstuga 2093 mm
Fönster
Antal fönster (ej inkluderat i dörrarna) 3
Fönstertyp Isolerglas
Spröjs Nej
Mått fönster 1 565 x 1720 mm (öppningsbart)
Mått fönster 2 565 x 1720 mm (öppningsbart)
Mått fönster 3 565 x 1720 mm (öppningsbart)
Dörr
Antal ytterdörrar 1
Mått ytterdörr 1 1500 x 1930 mm (inklusive lås, handtag och isolerfönster)
Övrigt
Konstruktionstyp Knuttimrad
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 1137 kg. Paketlängd 5,4 m. Paketbredd 1,2 m. Pakethöjd 0,74 m.

Leverans
Hemleverans med kranbil (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen (gäller inom Sverige, öar undantagna). Chaffören lossar godset själv hos er.
Observera att vägen, dit leveransen ska ske, och kranbilens uppställningsplats behöver vara dimensionerad för en kranbil. Du som kund ansvarar för att säkerställa detta. Kontakta oss vid frågor.

Att bygga upp en Friggebod
Friggeboden levereras obehandlad och omålad i byggsats. Leveransen är komplett med alla delar från stomme till takläggning. Takbeläggning, takplåt, övriga taktillbehör och grund ingår dock ej i leveransen. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner som är enkla att montera samt på att tillhandahålla tydliga ritningar. Allt för att monteringen skall vara så enkel som möjligt för dig. Om du planerar arbetet väl och tar hjälp av en vän, klarar du utan problem att resa hela friggeboden på två dagar. Om stugan skall isoleras, tänk på att såväl ytan som höjden kan komma att påverkas av isoleringen. Då det är en större byggnad, är det viktigt att sortera upp allt material innan byggnationen påbörjas för att få till en effektiv monteringsprocess. Friggeboden är en mångsidig konstruktion, varför du innan du börjar bygga skall fundera på vilka alternativa användningsområden som kan komma att finnas framöver och om du därmed skall ta hänsyn till detta redan vid byggnationen.

Bygglov och bygganmälan
Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte byggas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.

Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga.

 


Se även

Friggebod Anton

Byggarea: 6,2 m2
Golvarea: 6 m2
Väggtjocklek: 28 mm

17 990 kr
Friggebod Kalle

Byggarea: 14,98 m2 (19,3 m2)
Golvarea: 14,5 m2
Väggtjocklek: 44 mm

31 990 kr

Stäng