Hem / Friggebod knuttimrade / Friggebod Kensington
Friggebod Kensington
Friggebod KensingtonFriggebod Kensington

Friggebod Kensington är som ett fristående uterum med innerytan 9,4 kvm och en väggtjocklek på 44 mm. Om du väljer att isolera den kan stugan mycket väl fungera som gässtuga med eller ett extra tonårsrum. De stora fönsterglasen på både fönstren och dörren ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Innergolv i trä ingår som standard.

Skruv och spik medföljer till montering.

Filer
Ritning och manual
HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering


Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Väggens tjocklek 44 mm
Väggprofiler 44 x 114 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Längd (yttermått) 4000 mm
Bredd (yttermått) 2460 mm
Höjd (yttermått) 2400 mm
Vägghöjd till takfot 1995 mm
Byggarea 9,8 kvm
Golv
Golvarea Uterum 9,4 kvm
Tjocklek golv 18 mm
Golvbjälkar dimension 70 x 45 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Tak
Takets överhäng 250 mm
Takets area 14,24 kvm
Taklutning 13 / 24,4 grader
Tjocklek tak 18 mm
Takåsar dimension 44 x 140 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Takbeläggning Ingår ej.
Fönster
Antal fönster (ej inkluderat i dörrarna) 2
Fönstertyp enkelglas
Spröjs Ja, avtagbara
Mått fönster 1 985 x 1336 mm (öppningsbart)
Mått fönster 2 985 x 1336 mm (öppningsbart)
Dörr
Antal ytterdörrar 1
Mått ytterdörr 1 1244 x 1850 mm
Övrigt
Konstruktionstyp Knuttimrad
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 927 kg. Paketlängd 4,4 m. Paketbredd 1,18 m. Pakethöjd 0,65 m.

Om leveransen
Välj något av följande leveranssätt:

  • Hemleverans (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen med förutsättning att du ombesörjer lossningen själv från lastbilen med t ex truck.
  • Hemleverans och lossning med kranbil (kostnad 1200 kr/tim): Har du inte möjlighet att själv ombesörja lossningen från lastbilen kan vi istället skicka en kranbil. Kostnaden för denna debiteras i efterhand.
  • Egen avhämtning (fraktfritt): Samtliga produkter i vårt sortiment kan hämtas direkt från vårt lager i Gävle.
  • Avhämtning närmaste Schenkerterminal (fraktfritt): Leverans till din närmaste Schenkerterminal. Därifrån hämtar du godset själv med t ex släpvagn.

Att bygga upp ett Uterum
Uterummet levereras obehandlat och omålat i byggsats. Bärlinor samt golv, takbeläggning, takplåt, övriga taktillbehör och grunden ingår dock ej i leveransen. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner som är enkla att montera samt på att tillhandahålla tydliga ritningar. Allt för att monteringen skall vara så enkel som möjligt för dig. Allt för att förenkla byggnationen. Om du planerar arbetet väl och tar hjälp av en vän, klarar du utan problem att resa hela uterummet på två dagar. Om uterummet skall isoleras, tänk på att både ytan och höjden kan komma att påverkas av isoleringen. Om uterummet är tänkt att permanent vara uppvärmt kan det vara bra att fundera lite extra på vilken uppvärmningskälla som lusthuset skall ha, samt även vilken grundläggning som därmed är optimal. Då det är en större konstruktion, är det viktigt att sortera upp allt material innan byggnationen påbörjas för att få en effektiv monteringsprocess.

Bygglov och bygganmälan
Denna typ av konstruktion kräver nästan alltid bygglov. Bygglovsreglerna följer reglerna enligt Plan och Bygglagen (PBL). Utöver detta kan det finnas specifika regler för byggnationen definierade av din kommun och aktuella detaljplaner. Tala med din kommun för mera information i ärendet för att veta vad som gäller just dig. I enskilda fall, kan reglerna som är tillämpliga för friggebodar vara aktuella. Om så är fallet är det följande som gäller.

Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte bygas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.


Se även

Friggebod Greta

Byggarea: 14,8 m2
Golvarea: 9,7 m2
Väggtjocklek: 28 mm

23 990 kr
Friggebod Oxfordshire

Byggarea: 13,5 m2
Golvarea: 12,8 m2
Väggtjocklek: 44 mm

38 990 kr

Stäng