Hem / Friggebod knuttimrade / Friggebod Fribo
Friggebod Fribo
Friggebod FriboFriggebod Fribo

Friggebod Fribo på 14,9 kvm är en stuga med två rum på 7,9 + 6,6 kvm. Stugan är knuttimrad med en väggtjocklek på 90mm. Fribo har extra mycket fönster som ger rymd och härligt ljusinsläpp. Perfekt som gäststuga, tonårsboende, hobbystuga eller varför inte som det lilla fritidsboendet. Väljer du Fribo får du en yta stor nog att ge stugan ett eget litet badrum eller pentry. Fribo har ett utskjutande tak som ger en total byggarea på 19,5 kvm. Vill du slippa att ansöka om bygglov kan taköverhänget kapas ner.

Filer
Ritning och manual
Plintplan alternativ 1
Plintplan alternativ 2
HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering


Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Väggens tjocklek 44 mm
Väggprofiler 44 x 135 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Längd (yttermått) 4825 mm
Bredd (yttermått) 3146 mm
Höjd (yttermått) 2954 mm
Vägghöjd till takfot 2025 mm
Byggarea (taköverhäng är max 500 mm) 14,9 kvm
Byggarea (taköverhäng oförändrat) 19,5 kvm
Golv
Golvarea Storstuga 7,9 kvm
Golvarea Kök/rum 6,6 kvm
Tjocklek golv 19 mm
Golvbjälkar dimension 43 x 140 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Tak
Takets överhäng 944 mm
Takets area 30,6 kvm
Taklutning 17 grader
Tjocklek tak 19 mm
Takåsar dimension 43 x 140 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Takbeläggning Ingår ej.
Takhöjd
Takhöjd storstuga 2025 - 2492 mm
Fönster
Antal fönster (ej inkluderat i dörrarna) 4
Fönstertyp Isolerglas
Spröjs Ja, avtagbara
Mått fönster 1 765 x 1050 mm (öppningsbart)
Mått fönster 2 765 x 1050 mm (öppningsbart)
Mått fönster 3 1340 x 840 mm (öppningsbart)
Mått fönster 4 765 x 840 mm (öppningsbart)
Dörr
Antal ytterdörrar 1
Antal innerdörrar 1
Mått ytterdörr 1 905 x 1930 mm (inklusive lås, handtag och isolerfönster med spröjs)
Mått innerdörr 1 900 x 1990 mm
Övrigt
Konstruktionstyp Knuttimrad
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 1900 kg. Paketlängd 5,15 m. Paketbredd 1,2 m. Pakethöjd 0,98 m.

Leverans
Hemleverans med kranbil (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen (gäller inom Sverige, öar undantagna). Chaffören lossar godset själv hos er.
Observera att vägen, dit leveransen ska ske, och kranbilens uppställningsplats behöver vara dimensionerad för en kranbil. Du som kund ansvarar för att säkerställa detta. Kontakta oss vid frågor.

Att bygga upp en Friggebod
Friggeboden levereras obehandlad och omålad i byggsats. Leveransen är komplett med alla delar från stomme till takläggning. Takbeläggning, takplåt, övriga taktillbehör och grund ingår dock ej i leveransen. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner som är enkla att montera samt på att tillhandahålla tydliga ritningar. Allt för att monteringen skall vara så enkel som möjligt för dig. Om du planerar arbetet väl och tar hjälp av en vän, klarar du utan problem att resa hela friggeboden på två dagar. Om stugan skall isoleras, tänk på att såväl ytan som höjden kan komma att påverkas av isoleringen. Då det är en större byggnad, är det viktigt att sortera upp allt material innan byggnationen påbörjas för att få till en effektiv monteringsprocess. Friggeboden är en mångsidig konstruktion, varför du innan du börjar bygga skall fundera på vilka alternativa användningsområden som kan komma att finnas framöver och om du därmed skall ta hänsyn till detta redan vid byggnationen.

Bygglov och bygganmälan
Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte byggas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.

Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga.

 


Se även

Friggebod Oxfordshire

Byggarea: 13,5 m2
Golvarea: 12,8 m2
Väggtjocklek: 44 mm

38 990 kr
Shingel & Underlagspapp
-10%
Takbeklädnad Shingel till Fribo, Folkstugan, Saga & Sophie
8 990 kr (9 990 kr)

Stäng