Hem / Friggebod knuttimrade / Friggebod Sandhamn
Friggebod Sandhamn
Friggebod SandhamnFriggebod Sandhamn

Friggebod Sandhamn med en golvarea på 14,5 kvm är perfekt som gäststuga, tonårsboende eller varför inte till det lilla kontoret på tomten. Det är en modern stuga där fönsterpartierna ger ett härligt ljusinsläpp. Stugan är stor nog att användas som ett mindre fritidsboende, det finns plats för möblemang och pentry. Sandhamn är klassiskt knuttimrad med en virkestjocklek på 44 mm och har ett utskjutande tak som ger en total byggarea på 19,3 kvm. Vill du slippa att ansöka om bygglov kan taköverhänget kapas ner.

Filer
Ritning och manual
HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering


Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Väggens tjocklek 44 mm
Väggprofiler 44 x 135 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Längd (yttermått) 3870 mm
Bredd (yttermått) 3870 mm
Höjd (yttermått) 2811 mm
Vägghöjd till takfot 2025 mm
Byggarea (taköverhäng är max 500 mm) 14,9 kvm
Byggarea (taköverhäng oförändrat) 19,3 kvm
Golv
Golvarea Storstuga 14,5 kvm
Tjocklek golv 19 mm
Golvbjälkar dimension 43 x 90 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Tak
Takets överhäng 1090 mm
Takets area 27 kvm
Taklutning 17 grader
Tjocklek tak 19 mm
Takåsar dimension 43 x 140 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Takbeläggning Ingår ej.
Takhöjd
Takhöjd storstuga 2025 - 2492 mm
Fönster
Antal fönster (ej inkluderat i dörrarna) 3
Fönstertyp Isolerglas
Spröjs Ja, avtagbara
Mått fönster 1 565 x 1930 mm
Mått fönster 2 565 x 1930 mm
Mått fönster 3 765 x 840 mm
Dörr
Antal ytterdörrar 1
Mått ytterdörr 1 1500 x 1930 mm (inklusive lås, handtag och isolerfönster med spröjs)
Övrigt
Konstruktionstyp Knuttimrad
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 1600 kg. Paketlängd 5,4 m. Paketbredd 1,2 m. Pakethöjd 0,8 m.

Leverans
Hemleverans med kranbil (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen (gäller inom Sverige, öar undantagna). Chaffören lossar godset själv hos er.
Observera att vägen, dit leveransen ska ske, och kranbilens uppställningsplats behöver vara dimensionerad för en kranbil. Du som kund ansvarar för att säkerställa detta. Kontakta oss vid frågor.

Att bygga upp en Friggebod
Friggeboden levereras obehandlad och omålad i byggsats. Leveransen är komplett med alla delar från stomme till takläggning. Takbeläggning, takplåt, övriga taktillbehör och grund ingår dock ej i leveransen. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner som är enkla att montera samt på att tillhandahålla tydliga ritningar. Allt för att monteringen skall vara så enkel som möjligt för dig. Om du planerar arbetet väl och tar hjälp av en vän, klarar du utan problem att resa hela friggeboden på två dagar. Om stugan skall isoleras, tänk på att såväl ytan som höjden kan komma att påverkas av isoleringen. Då det är en större byggnad, är det viktigt att sortera upp allt material innan byggnationen påbörjas för att få till en effektiv monteringsprocess. Friggeboden är en mångsidig konstruktion, varför du innan du börjar bygga skall fundera på vilka alternativa användningsområden som kan komma att finnas framöver och om du därmed skall ta hänsyn till detta redan vid byggnationen.

Bygglov och bygganmälan
Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte byggas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.

Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga.


Se även

Friggebod August

Byggarea: 14,3 m2
Golvarea: 13,7 m2
Väggtjocklek: 44 mm

33 990 kr
Shingel & Underlagspapp
-13%
Takbeklädnad Shingel till Stella, Kalle, Vaxholm, Sandhamn, Yxlan, Brighton
6 490 kr (7 490 kr)

Stäng