Hem / Friggebod knuttimrade / Friggebod Alex
Friggebod Alex
Friggebod AlexFriggebod AlexFriggebod AlexFriggebod AlexFriggebod AlexFriggebod AlexFriggebod Alex

Alex är en knuttimrad friggebod på 14,7 kvm som har två rum. Den är perfekt som gäststuga, tonårsboende, hobbystuga eller varför inte till det lilla kontoret på tomten. Väljer du Alex får du en yta stor nog att ge stugan ett eget litet badrum eller pentry. Alex är den kompletta stugan för dig som vill ha en rymligt, men ändå förhållandevis liten stuga. Den passar lika bra på tomten som vid strandkanten eller skogsbrynet!

Filer
Ritning och manual
Bygganmälan
HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering


Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Väggens tjocklek 34 mm
Väggprofiler 34 x 135 mm
Längd (yttermått) 4610 mm
Bredd (yttermått) 3310 mm
Höjd (yttermått) 2815 mm
Vägghöjd till takfot 2025 mm
Byggarea (taköverhäng är max 500 mm) 14,9 kvm
Byggarea (taköverhäng oförändrat) 17,5 kvm
Golv
Golvarea Storstuga 14,7 kvm
Tjocklek golv 19 mm
Golvbjälkar dimension 43 x 90 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Tak
Takets överhäng 750 mm
Takets area 29,15 kvm
Taklutning 20 grader
Tjocklek tak 19 mm
Takåsar dimension 43 x 140 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Takbeläggning Ingår ej.
Takhöjd
Takhöjd storstuga 2000 - 2500 mm
Fönster
Antal fönster (ej inkluderat i dörrarna) 3
Fönstertyp Isolerglas
Spröjs Ja, avtagbara
Mått fönster 1 1340 x 840 mm (öppningsbart)
Mått fönster 2 765 x 1050 mm (öppningsbart)
Mått fönster 3 640 x 640 mm (öppningsbart)
Dörr
Antal ytterdörrar 1
Mått ytterdörr 1 905 x 1930 mm (inklusive lås, handtag och isolerfönster med spröjs)
Antal innerdörrar 1
Mått innerdörr 2 900 x 1930 mm (inklusive lås och handtag)
Övrigt
Konstruktionstyp Knuttimrad
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 1500 kg. Paketlängd 5,9 m. Paketbredd 1,2 m. Pakethöjd 0,73 m.

Leverans
Hemleverans med kranbil (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen (gäller inom Sverige, öar undantagna). Chaffören lossar godset själv hos er.
Observera att vägen, dit leveransen ska ske, och kranbilens uppställningsplats behöver vara dimensionerad för en kranbil. Du som kund ansvarar för att säkerställa detta. Kontakta oss vid frågor.

Att bygga upp en Friggebod
Friggeboden levereras obehandlad och omålad i byggsats. Leveransen är komplett med alla delar från stomme till takläggning. Takbeläggning, takplåt, övriga taktillbehör och grund ingår dock ej i leveransen. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner som är enkla att montera samt på att tillhandahålla tydliga ritningar. Allt för att monteringen skall vara så enkel som möjligt för dig. Om du planerar arbetet väl och tar hjälp av en vän, klarar du utan problem att resa hela friggeboden på två dagar. Om stugan skall isoleras, tänk på att såväl ytan som höjden kan komma att påverkas av isoleringen. Då det är en större byggnad, är det viktigt att sortera upp allt material innan byggnationen påbörjas för att få till en effektiv monteringsprocess. Friggeboden är en mångsidig konstruktion, varför du innan du börjar bygga skall fundera på vilka alternativa användningsområden som kan komma att finnas framöver och om du därmed skall ta hänsyn till detta redan vid byggnationen.

Bygglov och bygganmälan
Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte byggas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.

Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga.


Se även

Friggebod Pembrokeshire

Byggarea: 13,5 m2
Golvarea: 12,8 m2
Väggtjocklek: 44 mm

37 990 kr

Stäng