Hem / Friggebod knuttimrade / Friggebod Greta
Friggebod Greta
Friggebod GretaFriggebod Greta

Friggebod Greta på 9,7 kvm + 4,9 kvm altan är en klassisk timmerstuga som passar perfekt som gäststuga, tonårsboende, hobbystuga eller varför inte till det lilla kontoret på tomten.  I Greta får du plats med det du behöver för att skapa en mysig stuga. Greta kan också mycket väl användas som torgbod, fiskebod, campingkiosk etc.

Filer
Ritning och manual
HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering


Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Väggens tjocklek 28 mm
Väggprofiler 28 x 135 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Längd (yttermått) 4490 mm
Bredd (yttermått) 3330 mm
Höjd (yttermått) 2581 mm
Vägghöjd till takfot 1958 mm
Byggarea 14,8 kvm
Altan
Längd (yttermått) 3330 mm
Bredd (yttermått) 1465 mm
Golv
Golvarea Storstuga 9,7 kvm
Tjocklek golv 19 mm
Golvbjälkar dimension 43 x 90 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Tak
Takets överhäng 1100 mm
Takets area 17,4 kvm
Taklutning 15 grader
Tjocklek tak 19 mm
Takåsar dimension 43 x 140 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Takbeläggning Ingår ej.
Takhöjd
Takhöjd storstuga 1958 - 2395 mm
Fönster
Antal fönster (ej inkluderat i dörrarna) 1
Fönstertyp Isolerglas
Spröjs Ja, avtagbara
Mått fönster 1 765 x 920 mm (öppningsbart)
Dörr
Antal ytterdörrar 1
Mått ytterdörr 1 905 x 1860 mm (öppningsbart)
Övrigt
Konstruktionstyp Knuttimrad
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 1100 kg. Paketlängd 4,6 m. Paketbredd 1,2 m. Pakethöjd 0,61 m.

Om leveransen
Välj något av följande leveranssätt:

  • Hemleverans (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen med förutsättning att du ombesörjer lossningen själv från lastbilen med t ex truck.
  • Hemleverans och lossning med kranbil (kostnad 1200 kr/tim): Har du inte möjlighet att själv ombesörja lossningen från lastbilen kan vi istället skicka en kranbil. Kostnaden för denna debiteras i efterhand.
  • Egen avhämtning (fraktfritt): Samtliga produkter i vårt sortiment kan hämtas direkt från vårt lager i Gävle.
  • Avhämtning närmaste Schenkerterminal (fraktfritt): Leverans till din närmaste Schenkerterminal. Därifrån hämtar du godset själv med t ex släpvagn.

Att bygga upp en Friggebod
Friggeboden levereras obehandlad och omålad i byggsats. Leveransen är komplett med alla delar från stomme till takläggning. Takbeläggning, takplåt, övriga taktillbehör och grund ingår dock ej i leveransen. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner som är enkla att montera samt på att tillhandahålla tydliga ritningar. Allt för att monteringen skall vara så enkel som möjligt för dig. Om du planerar arbetet väl och tar hjälp av en vän, klarar du utan problem att resa hela friggeboden på två dagar. Om stugan skall isoleras, tänk på att såväl ytan som höjden kan komma att påverkas av isoleringen. Då det är en större byggnad, är det viktigt att sortera upp allt material innan byggnationen påbörjas för att få till en effektiv monteringsprocess. Friggeboden är en mångsidig konstruktion, varför du innan du börjar bygga skall fundera på vilka alternativa användningsområden som kan komma att finnas framöver och om du därmed skall ta hänsyn till detta redan vid byggnationen.

Bygglov och bygganmälan
Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte byggas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.

Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga.


Se även

Friggebod Dorset 9,3 kvm

Byggarea: 9,8 m2
Golvarea: 9,3 m2
Väggtjocklek: 34 mm

26 490 kr (27 990 kr)
Friggebod Kensington

Byggarea: 9,8 m2
Golvarea: 9,4 m2
Väggtjocklek: 44 mm

29 990 kr (31 990 kr)
Shingel & Underlagspapp
-17%
Takbeklädnad Shingel till Arholma, Victoria, Greta, Julia, Frida, Möja & Grinda
4 990 kr (5 990 kr)

Stäng