Hem / Friggebod knuttimrade / Friggebod Hans
Friggebod Hans
Friggebod HansFriggebod Hans

Friggebod Hans på 5,9 kvm + 3,95 kvm altan är en idealisk friggebod med många användningsmöjlighter. Hans kan mycket väl användas som campingkiosk, fiskestuga, eller torghandelsbod.

Filer
Ritning och manual
HUSochSTUGAs generella tips och råd vid montering


Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Väggens tjocklek 28 mm
Väggprofiler 28 x 135 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Längd (yttermått) 2690 mm
Bredd (yttermått) 3760 mm
Höjd (yttermått) 2581 mm
Vägghöjd till takfot 2025 mm
Byggarea 13,1 kvm
Altan
Längd (yttermått) 2700 mm
Bredd (yttermått) 1465 mm
Golv
Golvarea Storstuga 5,9 kvm
Tjocklek golv 19 mm
Golvbjälkar dimension 43 x 90 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Tak
Takets överhäng 1080 mm
Takets area 12,33 kvm
Taklutning 18 grader
Tjocklek tak 19 mm
Takåsar dimension 43 x 140 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Takbeläggning Ingår ej.
Takhöjd
Takhöjd storstuga 2025 - 2395 mm
Fönster
Antal fönster (ej inkluderat i dörrarna) 1
Fönstertyp Isolerglas
Spröjs Ja, avtagbara
Mått fönster 1 765 x 920 mm (öppningsbart)
Dörr
Antal ytterdörrar 1
Mått ytterdörr 1 905 x 1860 mm (inlkusive lås, handtag och fönster med spröjs)
Övrigt
Konstruktionstyp Knuttimrad
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 750 kg. Paketlängd 3,8 m. Paketbredd 1,2 m. Pakethöjd 0,65 m.

Leverans
Hemleverans med kranbil (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen (gäller inom Sverige, öar undantagna). Chaffören lossar godset själv hos er.
Observera att vägen, dit leveransen ska ske, och kranbilens uppställningsplats behöver vara dimensionerad för en kranbil. Du som kund ansvarar för att säkerställa detta. Kontakta oss vid frågor.

Att bygga upp en Friggebod
Friggeboden levereras obehandlad och omålad i byggsats. Leveransen är komplett med alla delar från stomme till takläggning. Takbeläggning, takplåt, övriga taktillbehör och grund ingår dock ej i leveransen. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner som är enkla att montera samt på att tillhandahålla tydliga ritningar. Allt för att monteringen skall vara så enkel som möjligt för dig. Om du planerar arbetet väl och tar hjälp av en vän, klarar du utan problem att resa hela friggeboden på två dagar. Om stugan skall isoleras, tänk på att såväl ytan som höjden kan komma att påverkas av isoleringen. Då det är en större byggnad, är det viktigt att sortera upp allt material innan byggnationen påbörjas för att få till en effektiv monteringsprocess. Friggeboden är en mångsidig konstruktion, varför du innan du börjar bygga skall fundera på vilka alternativa användningsområden som kan komma att finnas framöver och om du därmed skall ta hänsyn till detta redan vid byggnationen.

Bygglov och bygganmälan
Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte byggas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.

Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga.


Se även

Friggebod Robin

Byggarea: 10,22 m2
Golvarea: 9,5 m2
Väggtjocklek: 70 mm

35 990 kr
Shingel & Underlagspapp
-10%
Takbeklädnad Shingel till Hans, Anton, Majvi, Idö, Utö, Smögen
4 490 kr (4 990 kr)

Stäng