Hem / Lusthus / Lusthus 10m2 Klädd PEFC
Lusthus 10m2 Klädd PEFC
Lusthus 10m2 Klädd PEFCLusthus 10m2 Klädd PEFCLusthus 10m2 Klädd PEFC
Ett lusthus med färdiga väggsektioner och monterade glaspartier av härdat glas. Till taket levereras färdigkapade tårtbitar av plywood samt underlagspapp. Trallgolv invändigt medföljer. Ett öppningsbart fönster ingår. Lusthus från Jabo som levereras i färdiga väggsektioner med monterade glaspartier av härdat glas. Det ingår färdigkapade bitar av plywood samt underlagspapp till taket. Även invändigt trallgolv och ett öppningsbart fönster.

Nedanstående mått är angivna med reservation för felskrivning

Mått
Väggens tjocklek 34 mm
Väggprofiler 34 x 70 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Längd (yttermått) 3474 mm
Bredd (yttermått) 3474 mm
Höjd (yttermått) 2915 mm
Vägghöjd till takfot 2090 mm
Byggarea 10,1 kvm
Golv
Golvarea Lusthus 10 kvm
Tjocklek golv 22 mm
Golvbjälkar dimension 45 x 95 mm
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Tak
Takets överhäng 644 mm
Tjocklek tak 22 mm
Takåsar dimension Takelement
Isolerad Nej, det ombesörjer du själv lokalt
Takbeläggning Ingår ej.
Fönster
Antal fönster (ej inkluderat i dörrarna) 7
Fönstertyp Härdat glas
Spröjs Ja
Mått fönster 1 13 x 12 (ej öppningsbart)
Mått fönster 2 13 x 12 (ej öppningsbart)
Mått fönster 3 13 x 12 (ej öppningsbart)
Mått fönster 4 13 x 12 (ej öppningsbart)
Mått fönster 5 13 x 12 (ej öppningsbart)
Mått fönster 6 13 x 12 (ej öppningsbart)
Mått fönster 7 13 x 12 (öppningsbart)
Dörr
Antal ytterdörrar 1
Mått ytterdörr 1 13 x 19 (inklusive lås och fönster)
Övrigt
Konstruktionstyp Knuttimrad
Levereras i kolli/kollin med följande mått
Kolli nr 1 Vikt 1325 kg. Paketlängd 2,3 m. Paketbredd 3,62 m. Pakethöjd 2,04 m.
Kolli nr 2 Vikt 1325 kg. Paketlängd 2,3 m. Paketbredd 3,62 m. Pakethöjd 1,2 m.

Om leveransen
Välj något av följande leveranssätt:

  • Hemleverans (fraktfritt): Leverans direkt till leveransadressen med förutsättning att du ombesörjer lossningen själv från lastbilen med t ex truck.
  • Hemleverans och lossning med kranbil (kostnad 1200 kr/tim): Har du inte möjlighet att själv ombesörja lossningen från lastbilen kan vi istället skicka en kranbil. Kostnaden för denna debiteras i efterhand.
  • Egen avhämtning (fraktfritt): Samtliga produkter i vårt sortiment kan hämtas direkt från vårt lager i Gävle.
  • Avhämtning närmaste Schenkerterminal (fraktfritt): Leverans till din närmaste Schenkerterminal. Därifrån hämtar du godset själv med t ex släpvagn.

Att bygga upp ett Lusthus
Lusthuset levereras obehandlat och omålat i byggsats. Takbeläggning, takplåt, övriga taktillbehör och grund ingår dock ej i leveransen. Våra leverantörer har lagt stort fokus på att ta fram konstruktioner som är enkla att montera samt på att tillhandahålla tydliga ritningar. Allt för att monteringen skall vara så enkel som möjligt för dig. Med god planering och en god vän till hjälp, klarar även den som normalt inte är så händig att resa ett lusthus från oss. Om lusthuset skall isoleras, tänk på att såväl ytan och höjden kan komma att påverkas av isoleringen. Om lusthuset är tänkt att permanent vara uppvärmt kan det vara bra att fundera lite extra på vilken uppvärmningskälla som lusthuset skall ha, samt även vilken grundläggning som därmed är optimal. Då det är en större konstruktion, är det viktigt att sortera upp allt material innan byggnationen påbörjas för att få en effektiv monteringsprocess.

Bygglov och bygganmälan
Byggnation av ett Lusthus kan vara bygglovspliktigt, men kan också gå in under aktuella regler för friggebodar. Kontrollera med din kommun vad som gäller specifikt för dig. OM reglerna för friggebodar är applicerbara är det följande regler som gäller:

Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Höjden beräknas från markens medelnivå invid byggnaden. En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och kan inte byggas ihop med en annan byggnad. Om du vill placera din friggebod närmare tomtgränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Ger inte grannarna sitt medgivande måste du söka bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun.

Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommuns Stadsbyggnadskontor eftersom lokala avvikelser är vanliga.

 


Stäng